-->
HOME MINÄ PROJEKTIT KORUJA GALLERIA VIERASKIRJA LINKIT

Retkeilyä yms...

back to minä

Jo varhain partiotoiminta vei miehen myös retkeilyharrastuksen pariin. Nuotiontekotarpeet ovat aina mukana, eikä joka kerta tarvita edes tulitikkuja. Ruokakin maistuu paremmalle nuotion äärellä. Muistathan että mennessäsi metsään jaksat tuoda tullessasi kaikki sinne viemäsi. Ei roskata kaunista luontoa.


Täältä löydät karttalistauksen retkeily- ja luontokohteista. Listan keräämisen aloitin jo vuosia sitten kartoittaessani erilaisin retkeilykohteita.

Upotettu kartta tulossa!

Kohteet on kerätty kirjallisuudesta, selatessa peruskarttaa,  erilaisista lähteistä internetissä (blogit, retleily-, nuotiopaikka- ja harrastesivustot, ja eri kuntien ulkoiluinfosivuilta.

Jos listauksessa olevaa laavua ei saa yleisesti käyttää jokamiehen oikeudella niin ilmoitathan siitä ylläpidolle osoitteeseen juktanii(ät)hotmail.com

Suomen latu, jokamiehen oikeudet ja rakenteiden käyttö. (Tarkistettu viimeksi 5.4.2022)

”Rakenteen omistaja päättää rakenteensa käytöstä, eikä rakenteiden käyttö ole koskaan jokamiehenoikeutta. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kansallispuistoissa tai kunnan virkistysalueella olevat tulipaikat ja laavut ovat kaikkien käytettävissä, koska Metsähallitus tai kunta on osoittanut ne kaikkien käyttöön.

Esimerkiksi laavun tai lintutornin omistaja voi halutessaan kieltää muita käyttämästä rakennetta ilmoittamalla siitä esimerkiksi paikan päällä olevalla kyltillä. Esimerkiksi "Metsälän laavu vain kyläyhdistyksen käyttöön" kieltää muita kuin kyläyhdistykseen kuuluvia käyttämästä rakennetta.

Jos alueella, jolla voidaan liikkua jokamiehenoikeudella, on esimerkiksi laituri, laavu tai lintutorni, eikä lähistöllä näy kieltoja, näitä rakenteita voi käyttää levähtämiseen ja esimerkiksi lintutorniin voi nousta. Rakenteita ei tietenkään saa rikkoa.”


Last update 4.4.2022  © Copyright 2003-2022 Jukka Niiranen webmaster